logo

Založba → TRANSformacije

KATRIEN JACOBS, LIBI_DOC. SLOVENIJA. MISTIFICIRAJ TELO, POVZDIGNI DUHA (2005)

Publikacija Libi_doc Slovenija: Mistificiraj telo, povzdigni duha je priloga h knjigi KATRIEN JACOBS: LIBI_DOC: JOURNEYS IN THE PERFORMANCE OF SEX ART in se ne distribuira samostojno. Zgoraj navedena cena je torej cena kompleta knjige in omenjene priloge.

Katrien Jakobs, ugledna teoretičarka performansa in novih medijev, v prilogi v intervjujih dveh konstruiranih likov, s seksualnostjo obsedene histeričarke Libidot in ameriškega intelektualca dr. Jacobsa, predstavi avtorje (Jurij Krpan, Peter Mlakar, Rajko Bizjak, tandem Eclipse), ki delujejo v slovenskem prostoru in se problematike seksualnosti lotevajo s pomočjo specifične, eksplicitno seksualizirane ter artikulirane uporabe telesnosti.

O avtorici

Katrien Jacobs je profesorica asistentka na City University v Hong Kongu. Kot znanstvenica, avtorica številnih študij in aktivistka deluje na področju digitalne umetnosti in kulture, predava in objavlja na temo spletne pornografije, seksualne umetnosti in cenzure. Doktorirala je na temo Raztelešenja mitov v performansu in body artu iz 60. in 70. let. Njeno podrobnejšo bibliografijo najdete na naslovu Libidot


Kazalo

— Slovenija: Mistificiraj telo, povzdigni duha
Intervju z Jurijem Krpanom
Intervju s Peterom Mlakarjem
Intervju z Goranom Bertokom
Intervju z Rajko Bizjakom
Intervju z Eclipse
— Spremna beseda (Mojca Kumerdej)
Kolofon

TRANSFORMACIJE 17

Slovenska izdaja.

Redna cena: 28.79 EUR

25% popust za naročnike Maske: 21.59 EUR

Cena vključuje DDV. Poštnina ni vključena v ceno.

Zgoraj navedena cena je cena kompleta knjige (angleška izdaja) in priloge / knjižice (slovenska izdaja) istoimenske avtorice Libi_doc Slovenija: Mistificiraj telo, povzdigni duha.

Opis publikacije

64 strani, 170 x 240 mm, ČB tisk