logo
div id=special

Produkcije

Janez Janša: Življenje II [v nastajanju]

Glavni poudarek razstave je na obsežnem, že pet let trajajočem fotografskem projektu, ki spremlja skupino žensk skozi njihove nosečnosti in materinstvo. Gre za serijo insceniranih monumentalnih fotografij, ki nastajajo po navodilu, izpeljanem iz razvpitega performansa Imponderabilia Marine Abramović in Ulaya iz leta 1977, v katerem so se morali obiskovalci v galerijo preriniti med umetnikovima golima telesoma. Imponderabilia je v Janševi obdelavi obravnavana kot citat, iz katerega se razvije...

/div /div div class=csc-default style=height:75px

Produkcije → Vizualno-intermedijska

Vmesna postaja 1:1

1:1 je merilo, v katerem vključena umetniška dela predstavljajo čas, prostor in posamične družbene organiziranosti. Eno pomembnejših vprašanj projekta 1:1 je, kako razumeti odnos med dogodkom, na katerem je delo razstavljeno, in trajanjem dela. Ali 1:1 zgolj reprezentira dela, ki so neposredno vpeta v življenje in za katera je v tem smislu značilno razmerje 1:1?

Produkcije → Vizualno-intermedijska

Cona B

,,

Zvočno vizualna situacija CÓNA B dokumentira portrete posameznikov. Bivajo na skupnem prostoru, ki po geopolitični razdelitvi enim pripada, drugim ne, so domačini in so tujci. Med njimi se vzpostavlja dinamika soočenja, moči in nemoči dialoga, sprejemanje in zavračanje.

Produkcije → Vizualno-intermedijska

Cóna C

,

Cóna C raziskuje gibanje migracijskih tokov, potovanje posameznika, ki se je odločil zapustiti svoj izvorni prostor domovanja. Projekt proučuje mejo kot geopolitično linijo, ki kot dvosmerni filter z različnimi pravili igre prestopanja za migranta, določa moč posameznega teritorija.