logo
div id=special

Produkcije

Mateja Bučar: Parquet Ball/Nad parketom

V srcu predstave Mateje Bučar je dobesedna materializacija naslova, okrogel predmet, narejen iz parketa, ki se v svoji asociativni nemosti, avtoreferencialnosti in tavtološkosti, spiritus movens – ponovno dobesedno, ki se nekoliko uncannily, ob izmenjujoči se prisotnosti plesnega telesa, giblje po prostoru.

/div /div div class=csc-default style=height:75px

Produkcije

Boštjan Narat: (Ne)dolžno domoljubje

Gledališki esej

Produkcije → Arhiv produkcij

Švic in švarc

,,,,,,,

Naslov predstave in ime skupine štirih plesalcev Gorana Bogdanovskega, Damjana Mohorka, Dejana Srhoja in Gorana Tatarja sta lahko hitro jasna, če se doda - no, v malem črnem prostoru Duše Počkaj, ki je majhen kot fičo, v sredini junija švicajo plesalci. Vendar je švarc tudi črni prazni prostor, kjer piha veter, meša in prezračuje gibalno snov 1:0.

Produkcije → Scenska

Forma interrogativa

,,

Izhodišče: osnovno izhodišče Forme interrogative je plesni pod kot kreativno polje vzajemnega izpraševanja, prespraševanja; bolj eksistencialne kot koreografske narave. Naloga: na tem plesnem podu nekatera stara bistvena vprašanja znova postaviti, znova premisliti, znova odplesati. Cilj: produktiven kreativni dialog. Vprašanja: aktualna gesla najinih intimnih plesnih slovarjev.

 
Produkcije, Scenska, Produkcija1
S*S
Program!
Program!
Arhiv produkcij, Scenska