logo
div id=special

Produkcije

GEJM

Ljudje, ki so prepešačili pol sveta, da bi pobegnili pred vojnami, preganjanjem, nasiljem in uničujočo revščino, zadnjih dobrih sto kilometrov poti, poti, ki jih v Bosni in Hercegovini še loči do Evropske unije, imenujejo gejm (iz the game – igra).

/div /div div class=csc-default style=height:75px

Produkcije

Zsolt Miklósvölgyi in Márió Z. Nemes z duom Borsos Lőrinc Postmadžarski karneval: Uvod v ksenopolitiko Hungarofuturizma

T+U (Technologie und das Unheimliche) je založniški projekt in meddisciplinarno gibanje s sedežem v Berlinu – Budimpešti – Drugod. Njegovi začetniki so Mark Fridvalszki, Zsolt Miklósvölgyi in Márió Z. Nemes. T+U si s tematskimi publikacijami in povezanimi projekti prizadeva zaobjeti kulturne pojave, ki izhajajo iz soočenja med conditio humana in tehnologijo. Glede na to poslanstvo T+U posreduje med kulturnimi tehnologijami v kontekstu postdigitalnosti in skuša paraakademsko razmišljanje okužiti...

Produkcije → Arhiv produkcij

Švic in švarc

,,,,,,,

Naslov predstave in ime skupine štirih plesalcev Gorana Bogdanovskega, Damjana Mohorka, Dejana Srhoja in Gorana Tatarja sta lahko hitro jasna, če se doda - no, v malem črnem prostoru Duše Počkaj, ki je majhen kot fičo, v sredini junija švicajo plesalci. Vendar je švarc tudi črni prazni prostor, kjer piha veter, meša in prezračuje gibalno snov 1:0.

Produkcije → Scenska

Forma interrogativa

,,

Izhodišče: osnovno izhodišče Forme interrogative je plesni pod kot kreativno polje vzajemnega izpraševanja, prespraševanja; bolj eksistencialne kot koreografske narave. Naloga: na tem plesnem podu nekatera stara bistvena vprašanja znova postaviti, znova premisliti, znova odplesati. Cilj: produktiven kreativni dialog. Vprašanja: aktualna gesla najinih intimnih plesnih slovarjev.

 
Produkcije, Scenska, Produkcija1
S*S
Program!
Program!
Arhiv produkcij, Scenska