logo

Produkcije → Posebni dogodki

Demistifikacije TAJNE LOŽE ŽIVIH

Menza pri koritu, Metelkova mesto
Sobota, 19. oktober, 20.30 – 03.00

Tajna Loža Živih • legendarni gledališki impro  
Kabinet čudes Brutka Bimbiča • koncert: Bratko Bibič & The Madleys 
Jahač plošč BIGor • muzika za ples
 

K projektu Trije redi časa: 1993-2013-2023: Za nove načine umetniške produkcije smo povabili partnerje, ki so pomembno zaznamovali 90. leta prejšnjega stoletja in tudi danes aktivno sooblikujejo kulturno-umetniški milje. Zatorej zadnji »ples« ob 20. obletnici Trije redi časa nenaključno plešejo na Metelkovi – stebru urbane kulture pri nas – in tudi nenaključno s Tajno Ložo Živih, Bratkom Bibičem in BIGorjem, ki nesporno sodijo med pionirje metelkovskih aktivnosti.

Na spletu kroži šala: »Tajna Loža Živih? Vprašajte predsednika Obombo.«

Tistim, ki ne čofotajo v informacijskem koritu, je geneza Tajne Lože Živih (TLŽ) tajna. Vedo toliko, da Loža ni trajna. Nekateri trdijo, da je njen konec pričakovati leta 2047, drugi trdijo, da niti ne, tretji pa, da je ta itak že za nami. Članstvo TLŽ je popolna neznanka. So pa znana nekatera imena: Besna Hudini, Mimoza Brutal, Jeklena Đejn, Primus Belgrado, Gogi Demagogi, Momento Mori, brata Milo za Drago, Sarina Maestral … Verjetno gre za lažna imena. Motivi in nameni članstva so prav tako misterij. Edino za direktorja se šušlja, da je v igri obogatitev iz koristoljubja. Direktor to zanika. Se pa je TLŽ meni nič, tebi nič znala pojaviti na nacionalni televiziji. Na kratko, zgolj toliko, da se vnese kaos med ljudi. TLŽ ima tajno publiko. Glede na to, da akterji TLŽ še dandanes nimajo nobenih idej niti znanja, da bi te ideje udejanili, je kompletno breme na plečih občinstva.

Pripetljaji, ki jih ljudski um pripisuje TLŽ:

- kondenzacija desetih božjih zapovedi v eno: DENAR!

- kondenzacija elementov socialne države v enega

- koncentracija svetovnega bogastva v rokah anonimne peščice

- privatizacija svetovnega spleta

- svetovni rekord dr. Huberta Kranjca v smučarskih poletih

- popularizacija zapostavljenih spolnih praks

- unifikacija vseh semitskih plemen v ozvezdju Šalom alejkum.

 

Nič novega torej.

 

P.S.:
Predsednik TLŽ ob tej priložnosti apelira na vse tiste, ki še niste poravnali članarine za tekoče leto, da to čim prej storite.

Dogodki
— 19-10-2013 : Demistifikacija Tajne Lože Živih
Menza pri koritu, Metelkova mesto
Maska & Menza pri koritu