logo

Produkcije → Posebni dogodki

Mišljenje koreografije

Maska, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Cankarjev dom vabimo na štiridnevni dogodek
Mišljenje koreografije

Ob izidu knjige Koreografov priročnik britanskega koreografa in plesalca Jonathana Burrowsa v sozaložništvu Maske in JSKD pripravljamo štiridnevno druženje z enim najbolj zanimivih in svojevrstnih sodobnoplesnih ustvarjalcev zadnjega desetletja.

Torek, 20. marec 2012, ob 20. uri

Cankarjev dom – Kosovelova dvorana, Prešernova cesta 10, Ljubljana
Ceneno predavanja in Kravji komad
Jonathan Burrows in Matteo Fargion
predstavi

Od srede, 21. marca, do petka, 23. marca 2012, od 12. do 17. ure

Rezidenčni center Cankarjeva – Studio Cepetka, Cankarjeva 5, Ljubljana
Pisati ples
delavnica Jonathana Burrowsa
Prijave na delavnico in informacije: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, T: 01 24 10 522 (Nina Meško), Faks: 01 24 10 510; e-mail: [email protected]

Četrtek, 22. marec 2012, ob 18. uri

Knjigarna Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana
Koreografov priročnik
pogovor o knjigi
Z avtorjem se bosta pogovarjala Katja Čičigoj in Rok Vevar.


Knjigo Koreografov priročnik lahko kupite v vseh bolje založenih knjigarnah v Sloveniji. Udeleženci delavnice prejmejo brezplačen izvod knjige!

Projekt so omogočili: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Evropska unija v okviru "External Actions of the European Union" / program BCC

O umetniku

Jonathan Burrows je dolgo plesal pri Londonskem kraljevem baletu, potem pa se je posvetil karieri koreografa. Mednarodno prepoznavnost si je ustvaril z obsežnim delom, kamor spadajo film Hands z Matteom Fargionom in režiserjem Adamom Robertsom, posnet za BBC/ Arts Council (1995), The Stop Quartet (1996), Weak Dance Strong Questions z Janom Ritsemo (2001), ter Both Sitting Duet (2002), The Quiet Dance (2005), Speaking Dance (2006) in Cheap Lecture (2009) z Matteom Fargionom. S svojimi predstavami gostuje po različnih državah, za predstavo Both Sitting Duet pa je leta 2004 v New Yorku prejel nagrado »Bessie« za ples in performans. Po naročilu je delal za Ballett Frankfurt Williama Forsythea, Sylvie Guillem in Kraljevi balet, ter kot gostujoči umetnik za Kunstencentrum Vooruit v Gentu, London's South Bank Centre in Kaaitheater v Bruslju. Jonathan je leta 2002 prejel nagrado Sklada za sodobne uprizoritvene umetnosti v New Yorku kot priznanje za stalne prispevke k sodobnemu plesu. Je gostujoči profesor v Studiih za raziskovanje in vadbo uprizoritvenih umetnosti (P.A.R.T.S.), na šoli Anne Terese De Keersmaeker v Bruslju ter na Dramskem in gledališkem oddelku Kraljeve univerze Holloway v Londonu in Oddelku za uprizoritvene študije na Univerzi v Hamburgu. Trenutno živi v Bruslju.

Ceneno predavanje in Kravji komad

→ PDF

Pisati ples

→ PDF

Dogodki
— 20-03-2012 : Ceneno predavanja in Kravji komad - predstavi
Cankarjev dom – Kosovelova dvorana, Prešernova cesta 10, Ljubljana
Maska & Cankarjev dom


— 21-03-2012 : Pisati ples - delavnica Jonathana Burrowsa
Rezidenčni center Cankarjeva – Studio Cepetka, Cankarjeva 5, Ljubljana
Maska & JSKD