logo

Produkcije

Kabinet čudes Brutka Bimbiča

Menza pri koritu, AKC Meteklova mesto 

Tajna Loža Živih • legendarni gledališki impro  
Kabinet čudes Brutka Bimbiča • koncert: Bratko Bibič & The Madleys 
Jahač plošč BIGor • muzika za ples 
K projektu Trije redi časa: 1993-2013-2023: Za nove načine umetniške produkcije smo povabili partnerje, ki so pomembno zaznamovali 90. leta prejšnjega stoletja in tudi danes aktivno sooblikujejo kulturno-umetniški milje. Zatorej zadnji »ples« ob 20. obletnici Trije redi časa nenaključno plešejo na Metelkovi – stebru urbane kulture pri nas –  in tudi nenaključno s Tajno Ložo Živih, Bratkom Bibičem in BIGorjem, ki nesporno sodijo med pionirje metelkovskih aktivnosti.

Kabinet čudes Brutka Bimbiča, ki je izšel pri založbi Klopotec, predstavlja koncertni program avtorske glasbe harmonikarja Bratka Bibiča z zanj značilno (z)mešanico izmišljene urbane in ruralne ljudske ter popularne glasbe, ki se povezuje s sodobno komorno glasbo, jazzom, rockom in improvizacijo. Tej (z)mešanici, v kateri ne manjka humorja, Bibič s svojimi soigralci dodaja močno začimbo instrumentalnih in vokalnih dialogov s posnetki govornih, glasbenih in zvočnih fragmentov iz fonografske zakladnice vaudevilla, dadaistične in futuristične »zvočne poezije«. Koncertna celota je urejena po specifičnem dramaturško-kompozicijskem načelu »cinematične narativnosti«, ki je prešita še z rdečo nitjo renesančno-patriotske pesnitve Bratka Bibiča Petelinje.


Jahač plošč BIGor

»Ni slavja brez muske in plesa, že od pamtiveka omamnega zvarka ob pomembnih življenjskih dogodkih.  Ker se svet vrti na bolje zaradi upora proti zapovedim in prepovedim, naj bo slavje Maske brez dress coda, music coda in pravilnega koraka. Grešiti in slaviti je človeško.«

 

Bratko Bibič: koncept, kompozicija, improvizacija, harmonika, vokal 

The Madleys:
Matjaž Sekne: violina, improvizacija, vokal
Sašo Vollmaier: električni klavir, improvizacija
Uroš Polanc: pozavna, improvizacija, vokal
Eva Tušak: oboa

Dogodki
— 19-10-2013 : Kabinet čudes Brutka Bimbiča
Menza pri koritu, Metelkova mesto
Maska & Menza pri koritu