logo

Produkcije → Posebni dogodki

GÉNÉRIQUE PERFORMANS

Produkcija je nastala v okviru Seminarja sodobnih scenskih umetnosti:

Générique Performans

Petek, 25. 3. 2011, ob 19. uri.
Galerija sodobne umetnosti Celje, Trg celjskih knezov 8
Vstop prost!

S predstavo Générique se bo zaključila razstava PUBLIKA JE POMEMBNA!. Obeta se pester večer, na katerem bo osrednjo vlogo zavzela publika, saj bo lahko s svojim prispevkom aktivno sodelovala pri ustvarjanju in oblikovanju predstave.

Générique je predstava, ki nastane v igrivem dialogu med nastopajočimi in gledalci. Izhaja iz ideje kolektivne ustvarjalnosti, kjer meja med gledalcem in nastopajočim pade.

Générique se poigrava z idejo drugačnih pristopov k ustvarjanju, gledanju, razumevanju in preizpraševanju umetniškega dela. Prisostvujoči, nastopajoči in gledalci so vključeni v pogovor po predstavi - o predstavi, ki se sicer ni zgodila, vendar pa se prične oblikovati na mestu samem; skozi igro besed, izmenjavo vprašanj in odgovorov.  

Générique je odprto kodni projekt umetniškega kolektiva Everybodys.

Temeljna orodja, ki poganjajo in vzpodbujajo ustvarjanje Generičnega performansa, bodo predstavili udeleženci Maskinega Seminarja sodobnih scenskih umetnosti.  

O umetniškem kolektivu Everybodys

Umetniški kolektiv Everybodys je odprta skupina, ustanovljena leta 2005, ki izvaja strategije odprte kode v scenskih umetnostih. Ključna motivacija njihovega dela je razvoj novih načinov deljenja znanja. Namen je redefiniranje umetniških delovnih pogojev in parametrov izmenjave, ki spodbujajo nastanek heterogenih del in temeljijo na skupinskem ustvarjanju. Everybodys je internetna platforma tekstov in razprav, delavniških kompletov v nastajanju, orodij in intervjujev v obliki iger, zasnovanih tako, da olajšajo razprave o scenskemu delu. Ta komplet se razvija prek »integralnega odziva« na njegovo uporabo. Vsi so vabljeni, da ga uporabijo, razvijejo naprej in se pridružijo na www.everybodystoolbox.net.

Dogodki
— 25-03-2011 : Générique performans petek, 25.3.2011, ob 19. uri. Galerija sodobne umetnosti v Celju