logo
div id=special

Založba

Ksenija, Xenia: Londonska plesna leta Ksenije Hribar, 1960–1978

Pričujoča knjiga je kulturna zgodovina sodobnega plesa 50., 60. in 70. let 20. stoletja v luči kontekstov, prostorov, situacij ali predstav, v katerih je bila Ksenija Hribar umetniško aktivna.

/div /div div class=csc-default style=height:75px

Založba → Posebne izdaje

Sejem na zraku

Pridi, kupi knjigo in pozdravi številne ustvarjalce slovenskih knjig.

Založba → Posebne izdaje

Fama

naslovnica,naslovnica - zadnja stran

Fama je skupni projekt zagrebške revije Frakcija in Maske. Prva številka je izšla v angleščini in nemščini, v sodelovanju s festivalom Dance iz Münchena. Posvečena je bila tematizaciji statusa telesa v različnih kulturah in umetniških praksah. V prihodnjih izdajah pišemo o statusu radikalnega subjekta v umetnosti ter o kritiki.

Založba → Posebne izdaje

Postdramatic fishing

naslovka,clanek 1,clanek 2

V sodelovanju med revijama Masko in Frakcijo je izšla tudi publikacija 'Postdramatic fishing', ki z daljšimi teksti osmim predstavam očrta teoretski kontekst. Zbornik prinaša tekste Sergeja Pristaša, Marina Blaževića, Bojane Milohnić, Alda Cvejića, Ane Vujanović, Ivane Ivković, Amelie Kraigher in Roka Vevarja. Teksti se analitično lotevajo predstav iz Maskine produkcije, ki so pod naslovom Postdramsko ribarjenje gostovale 17. in 18. aprila v Zagrebu (Emil Hrvatin: Miss Mobile, Magdalena...