logo
div id=special

Založba → Posebne izdaje

Sejem na zraku

Pridi, kupi knjigo in pozdravi številne ustvarjalce slovenskih knjig.

/div /div div class=csc-default style=height:75px

Založba

MASKINA ČITALNICA V ČASU KORONAVIRUSA / vsak ponedeljek izbrano čtivo online

V času, ko nam pandemične razmere narekujejo, da ostanemo doma, ko je javno življenje izključeno, je čas, da smo še toliko bolj solidarni, zato smo se na Maski odločili, da vam v branje vsak ponedeljek on-line ponudimo izbrano knjigo iz maskine založbe, oziroma izbran članek iz časopisov Maska.

Založba → Posebne izdaje

Fama

naslovnica,naslovnica - zadnja stran

Fama je skupni projekt zagrebške revije Frakcija in Maske. Prva številka je izšla v angleščini in nemščini, v sodelovanju s festivalom Dance iz Münchena. Posvečena je bila tematizaciji statusa telesa v različnih kulturah in umetniških praksah. V prihodnjih izdajah pišemo o statusu radikalnega subjekta v umetnosti ter o kritiki.

Založba → Posebne izdaje

Postdramatic fishing

naslovka,clanek 1,clanek 2

V sodelovanju med revijama Masko in Frakcijo je izšla tudi publikacija 'Postdramatic fishing', ki z daljšimi teksti osmim predstavam očrta teoretski kontekst. Zbornik prinaša tekste Sergeja Pristaša, Marina Blaževića, Bojane Milohnić, Alda Cvejića, Ane Vujanović, Ivane Ivković, Amelie Kraigher in Roka Vevarja. Teksti se analitično lotevajo predstav iz Maskine produkcije, ki so pod naslovom Postdramsko ribarjenje gostovale 17. in 18. aprila v Zagrebu (Emil Hrvatin: Miss Mobile, Magdalena...