logo

Simpozij → Seminar sodobnih scenskih umetnosti

..Janez Janša

Dispozitivi domišljanja in predstavljanja

Delavnica bo potekala:

od petka, 28. januarja do vključno 30. januarja 2011

vsak dan od 15.30 – 20.00 ure

V Cankarjevem domu, dvorana M3/4

 

Delavnica z naslovom Dispozitivi domišljanja in predstavljanja je praktične narave in sicer bodo udeleženci delali na tekstu kot performansu. Izhodiščno vprašanje dela bo, kako je možno uprizoriti besedilo, ne da bi ga govorili igralci. Udeleženci bodo pisali tekste in jih predstavljali na različne kreativne načine. Tekst kot besedilo ponuja širok spekter možnih vstopov in pristopov kot tudi nadaljnje uporabe in pretvorbe v performativno ali drugo dejanje.

Delavnica je namenjena mladim gledališkim in plesnim ustvarjalcem ter dramaturgom.

Cena delavnice za zunanje udeležence je 40 €.

Zaradi omejenega števila mest, vas vabimo, da se čim prej odzovete povabilo in prijave pošljete na elektronski naslov: [email protected].

 

O umetniku

Janez Janša je študiral sociologijo in gledališko režijo na Univerzi v Ljubljani ter teorijo scenskih umetnosti na Univerzi v Antwerpnu. Janša je avtor in soavtor interdisciplinarnih predstav, konceptualnih in vizualnih del, med drugimi med drugimi Več nas bo, prej bomo na cilju, Pupilija, papa Pupilo pa Pupilčki – rekonstrukcija, Življenje [v nastajanju], NAME Readymade... Janša je uredil temeljne zbornike s področja sodobne teorije scenskih umetnosti ter napisal monografijo o Janu Fabru. Razprave objavlja v najpomembnejših evropskih in svetovnih revijah s področja scenskih umetnosti. Masko, časopis za scenske umetnosti je urejal med leti 1998 in 2006.