logo

Simpozij → Seminar sodobnih scenskih umetnosti

..Vlado Škafar: Srečanje gledalca s sabo

Maska in Cankarjev dom v okviru Refleksij sodobne umetnosti: Seminar sodobnih scenskih umetnosti vabita na drugo predavanje:

Sreačanje gledalca s sabo

6. december 2010 ob 19.00 uri

Cankarjevem domu, dvorana M3/M4, Prešernova 10, Ljubljana

 

 …zakaj to, kar je bilo dotlej moje življenje, nenadoma ni bilo več moje celotno življenje, temveč je postalo majhen del prostranstva, ki se je širilo pred menoj in sem si ga goreče zaželel zavzeti, prostranstva, ki je bilo sestavljeno iz življenja teh deklet in mi je ponujalo

tisto mogočo pomnožitev, tisto povečanje samega sebe, ki mu pravimo sreča.
(Marcel Proust, V senci cvetočih deklet)

 
Vlado Škafar bo v filozofsko poetični maniri razmišljal o lastnem ustvarju in ga prepletal z izbranimi deli svetovne filmske zgodovine.

O Vladu Škafarju

Vlado Škafar je bil programski vodja v Slovenski kinoteki med letoma1994-1999. Bil je pobudnik, ustanovitelj in prvi direktor festivala Kino Otok. Poznamo ga tudi kot publicista in filmskega kritika. Kot avtor se je prvič podpisal pod film Stari most (1998). Sledil mu je dokumentarni celovečerec Peterka -leto odločitve (2003), ki je svetovno premiero doživel na festivalu Cinéma du Réel v Parizu. Po kratkem filmu Pod njihovo kožo (2006) je posnel dva neigrana filmska eseja: Otroci (2008) in Nočni pogovori z Mojco (2009). Njegov najnovejši film Oča (2010) je bil na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Bentekah prikazan v sekciji Teden kritike.