logo

Simpozij → Seminar sodobnih scenskih umetnosti

Praxis: Muzej ne-vidne umetnosti / delavnica

Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno na 20 udeležencev.

Ne obstaja meja tistega, kar lahko ustvarimo.

Delia in Brainard Cary (Praxis), Maska Ljubljana, v okviru Seminarja sodobnih scenskih umetnosti, in 29. Grafični bienale (organizator MGLC) vas vabimo, da se udeležite delavnice, na kateri boste izkusili raztezanje vaše domišljije in se naučili, kako ustvarjati umetnost, ki je lahko implantirana v vaših mislih, brez uporabe fizičnega materiala.

Na delavnici, ki bo potekala 3. in 4. oktobra, od 17. do 19. ure v MGLC, se bodo udeleženci seznanili z ne-vidnim muzejem in dobili priložnost postati avtorji del, razstavljenih v muzeju. MONA (Muzej ne-vidne umetnosti) je pot za vsakega, da izrabi lastno domišljijo in ustvari umetniški izdelek, ki bo v muzeju »opisno« razstavljen.

Delavnica je primerna za vse starosti. Tandem Praxis zagotavlja zabavno in obenem enostavno delo brez zahtev po posebnih znanjih in veščinah. Delavnica je priložnost za sprostitev in izkustvo domišljije, ki bo izzvala ustvarjalnost udeležencev. Vaš domišljijski »izlet« v svet umetnosti bo video dokumentiran.

Na delavnico se lahko prijavite do petka, 30. 9., na [email protected] do 17. ure. Vsi udeleženci boste po končani delavnici prejeli video zapis.

Podrobneje

 

Brainard in Delia Carey sta umetnika iz New Yorka (ZDA) in direktorja MONE, projekta, ki omogoča obiskovalcem in udeležencem raziskovati svet umetnosti z uporabo domišljije. Projekt je postal velika uspešnica v ZDA, za katero se zanimajo tako zbiratelji kot oglaševalske agencije.
V Ljubljani se na 29. Grafičnem bienalu predstavljata z dvema instalacijama / performansoma Nova ekonomija / The New Economy ter Izvajati čudeže / Performing Miracles.

Umetniški kolektiv Praxis sta ustanovila leta 1999, skozi svoje delo pa izrabljata številne medije. Medtem ko se svet bliskovito razvija v neznane smeri, njuna umetnost ustvarja novo programsko opremo za človeški centralni živčni sistem.

Muzej ne-vidne umetnosti je ekstravaganca domišljije, muzej, ki nas opominja, da živimo v dveh svetovih: v fizičnem svetu znakov ter ne-vidnem svetu misli. V celoti zasnovan na idejah redefinira koncept, kaj je resničnost. Umetniška dela niso vidna, temveč opis odpre vaše oči v paralelni svet, zgrajen iz podob in besed. Ta svet ni viden, vendar pa je resničen, morda celo bolj kot svet materije, in kakopak na prodaj.


Projekt sta omogočila:
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije
European Union v okviru »External Actions of the European Union«
Dogodki
— 03-10-2011 : Praxis: Muzej ne-vidne umetnosti / delavnica
MGLC – Grad Tivoli (v parku Tivoli), Pod turnom 3, Ljubljana
Maska & 29. Grafični bienale (organizator MGLC)


— 04-10-2011 : Praxis: Muzej ne-vidne umetnosti / delavnica
MGLC – Grad Tivoli (v parku Tivoli), Pod turnom 3, Ljubljana
Maska & 29. Grafični bienale (organizator MGLC)