logo

Produkcije

Janez Janša: Življenje II [v nastajanju]

Glavni poudarek razstave je na obsežnem, že pet let trajajočem fotografskem projektu, ki spremlja skupino žensk skozi njihove nosečnosti in materinstvo. Gre za serijo insceniranih monumentalnih fotografij, ki nastajajo po navodilu, izpeljanem iz razvpitega performansa Imponderabilia Marine Abramović in Ulaya iz leta 1977, v katerem so se morali obiskovalci v galerijo preriniti med umetnikovima golima telesoma. Imponderabilia je v Janševi obdelavi obravnavana kot citat, iz katerega se razvije...

Produkcija

Maska Produkcija producira predstave in druge umetniške dogodke inovativnih umetnikov in raziskovalcev kot tudi prve projekte mlajše generacije. Z našimi produkcijami smo gostovali v številnih evropskih državah, v ZDA, Aziji in Afriki. Maska producira tudi novomedijska dela in dela vizualnih umetnosti.


Produkcije → Scenska

ŠKRIP INC.

Ko lahko brez strahu, da bi kaj izgubili, poveste, kaj vas moti. In brez slabe vesti zaupate svoje skrivnosti. Kjer ste lahko zavezani, pa vseeno svobodni. Kjer ne štejejo napake, ampak vi. Tisti topli občutek, da ste med svojimi. Škrip Inc. V našem življenju prevladuje vera v magijo. Težimo k popolnemu užitku, nenehno in za vedno.

Produkcije → Scenska

Janez Janša & Iztok Kovač: SOKOL!

Solo predstava Kako sem ujel Sokola (1991) koreografa Iztoka Kovača predstavlja enega izmed mejnikov v sodobnoplesni produkciji, nastali v Sloveniji. Kultna predstava, v kateri je Kovač odplesal neverjetno poetično koreografijo, nabito z lepoto, sublimnim, magičnim razmerjem med telesom, gibom, glasbo, svetlobo in prostorom, je postala emblem nekega novega časa in nove produkcije. Kovač je predstavo odplesal pred več kot dvajsetimi leti in ima danes do nje precejšnjo, ne samo časovno distanco....

Produkcije → Scenska

Mare Bulc + nastopajoči: GREMO VSI!

Gledališko-glasbeni projekt, v katerem nastopajo izključno glasbenice in glasbeniki: Jaka Berger, Miha Blažič - N'toko, Matija Dolenc, Polona Janežič, Tina Perić, Irena Preda. » … idealna zasedba v vseh pogledih: družbenokritičnem angažmaju, glasbeni invenciji in performerski veščini" (Blaž Lukan; Delo, 18. 4. 2013)

 
Vsa področja
Scenska
Vizualno-intermedijska
Posebni dogokdi


Program!
Program!
Arhiv produkcij, Scenska