logo

Produkcije

Avtorski projekt: 6

Velika Borštnikova nagrada za najboljšo uprizoritev!

MASKA

Maska Ljubljana je neprofitni zavod za založništvo, produkcijo (scenska, interdisciplinarna in vizualna dela), izobraževanje in raziskovanje. Organizirana je v treh sekcijah: Maska Publikacije, Maska Produkcija in Maska Simpozij oziroma izobraževanje. Teoretične, kritiške in umetniške aktivnosti Maske Ljubljana se ukvarjajo s sodobno umetnostjo in teorijo, raziskovanjem, eksperimentalnimi uprizoritvenimi praksami, interdisciplinarno umetnostjo in kritično teorijo. S svojimi vsebinami in dogodki pogostoma neposredno in ostro zareže v kulturni in politični prostor znotraj katerega deluje.
Na vseh področjih pa pomemben segment delovanja Maske Ljubljana predstavlja sodelovanje z različnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami, umetniki, strokovnjaki z različnih področji ter partnerji iz tujine.  

 

Založba → Mediakcije

Oksana Timofeeva: ZGODOVINA ŽIVALI

Knjigarna Azil in Založba Maska vabita na predstavitev knjige Zgodovina živali Oksane Timofeeve (prevod Aleksandra Rekar) v petek, 28. februarja, ob 19.00 v Atrij ZRC. Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku.

Simpozij

MASKIN SEMINAR → Pop Affect — estetika in politika visokih tonov • predava Domen Ograjenšek

Predavanje se loteva afektivne podlage popularne kulture ob prelomu tisočletja ter njenih implicitnih političnih dimenzij. Odpira vprašanja pop zvočnosti kot avtonomnega fenomena, njenega afektivnega dinamizma (od melanholije modernizma do ekstaze postsodobnosti in nazaj), ter procesa figuracije, ki zvočne krajine polni s figurami eklektičnega razosebljanja.

Produkcije

NOVA POŠTA • FEBRUAR 2020

Nova pošta je eksperimentalen projekt: ne le na ravni ustvarjanja, temveč predstavlja novost tudi kot produkcijski model. Trije režiserji in osem igralcev/performerjev se bodo vso sezono posvečali osmišljanju umetniškega delovanja v družbenem kontekstu ter razumevanju in navzočnosti umetnosti v širšem družbenem dogajanju.